1Borneo Largest Hyper Mall

View previous topic View next topic Go down

1Borneo Largest Hyper Mall

Post by Admin on Wed Jun 04, 2008 1:35 pm

Baru-baru ini saya berkesempatan pergi ke 1Borneo bersama seorang kawan. Ini adalah kali kedua saya melawat tempat itu. Pertama kali ke situ sewaktu cerucuk besi sedang dipasang.

Ternyata tempat ini sememangnya ada kelas. Kami sebenarnya mahu menonton wayang percuma yang diadakan oleh GSC di premis mereka. Kesemuanya ada 8 panggung. Malang sekali semuanya full house walhal waktu baru jam 6.50pm.

Kedai yang telah ada sudahpun beroperasi walaupun pelancarannya hanya pada 08 Ogos 2008. Ini termasuklah senQ, kedai makan western dan eastern food dan beberapa butik pakaian dan kecantikan. Persiapan terakhir juga sedang rancak berjalan misalnya mengecat premis, memasang pendawaian letrik dan sebagainya.

Beberapa gambar yang sempat kami capture (maaf kurang jelas)

Kawasan memang luas, tak larat berjalan drunken


Jangan lupa untuk pergi ke tarikh pelancarannya iaitu 08 Ogos 2008, kerana akan dimeriahkan oleh artis dari Hong Kong dan banyak lagi.

Perasmian dijangka dilakukan oleh Ketua Menteri Sabah YB. Dato Seri Musa Haji Aman

Admin
Admin

Male
Number of posts : 109
Age : 43
Location : Sabah Malaysia
Active Level :
50 / 10050 / 100


http://nature.forummotion.com

Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by SigupKiRai on Thu Jun 05, 2008 4:03 pm

wow, klu tgk dari gmbar, cm best ja tmpt ni...time aku msh study dlu msh blm siap lg..skg ni da siap..

SigupKiRai
Timpohon Gate
Timpohon Gate

Male
Number of posts : 33
Age : 30
Location : SyandhaKhan
Active Level :
60 / 10060 / 100


Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by Admin on Sun Jun 08, 2008 1:16 pm

sesiapa ada pergi melihat pelancaran hari ini, saya mendapat feed back bahawa tempat itu dipenuhi PTI, seolah-olah itu adalah rumah mereka.

he... apa dah jadi

Admin
Admin

Male
Number of posts : 109
Age : 43
Location : Sabah Malaysia
Active Level :
50 / 10050 / 100


http://nature.forummotion.com

Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by mamang on Thu Feb 12, 2009 5:37 pm

apa respon pasal hypermall ni? masa hamba study dulu, tempat tu baru je wat piling..

mamang
Wusak
Wusak

Male
Number of posts : 81
Location : banting, selangor
Active Level :
35 / 10035 / 100


Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by Admin on Thu Feb 12, 2009 8:00 pm

mamang wrote:apa respon pasal hypermall ni? masa hamba study dulu, tempat tu baru je wat piling..

Shopping mall ni dah pun beroperasi


more pict and activity here1 borneo hypermall sabah

Admin
Admin

Male
Number of posts : 109
Age : 43
Location : Sabah Malaysia
Active Level :
50 / 10050 / 100


http://nature.forummotion.com

Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by mamang on Thu Feb 12, 2009 9:26 pm

sambutan dari PTI or penduduk tempatan yang ramai? secara jujur hamba ingin luahkan, Sabah mempunyai facilities class 1 TETAPI dengan kehadiran PTI telah menjadikan KK class 3

mamang
Wusak
Wusak

Male
Number of posts : 81
Location : banting, selangor
Active Level :
35 / 10035 / 100


Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by exinco on Mon Feb 16, 2009 11:12 am

ni lah masalahnya. tak terkawal pti ni

exinco
Baru Naik
Baru Naik

Male
Number of posts : 18
Active Level :
20 / 10020 / 100


Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by mamang on Mon Feb 23, 2009 11:47 pm

saper yang patut dipersalahkan?

mamang
Wusak
Wusak

Male
Number of posts : 81
Location : banting, selangor
Active Level :
35 / 10035 / 100


Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by AnakWatan on Thu Aug 12, 2010 9:59 am

Juah bah dari bandar KK ini 1Borneo.... urang yang ada kereta sendiri sahaja yang senang pigi sana..... kalau mao naik bas atau teksi urang befikir dua kali kalau ndada keperluan....

AnakWatan
Baru Naik
Baru Naik

Male
Number of posts : 10
Location : Sabah Bumi Bertuah
Active Level :
7 / 1007 / 100


http://www.aljo4u.com/leech

Back to top Go down

Re: 1Borneo Largest Hyper Mall

Post by Sponsored content Today at 2:37 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum