Restaurant Guramboi

View previous topic View next topic Go down

Restaurant Guramboi

Post by tanakwagu on Tue Jun 03, 2008 1:50 pm

Di manakah tempat restaurant ini?
Jika kamu dari Kota Kinabalu menuju Tambunan atau Keningau pasti kamu akan nampak restaurant ini. Kalau kelaparan sewaktu perjalaanan, boleh singgah untuk makan atau membeli minuman.


Saya masih ingat sewaktu berlaku kemalangan(lori trailler terbalik) di selekoh maut (paling tajam) semua driver2 lori samada dari Kota Kinabalu atau Keningau dan sebaliknya, berkampung di restaurant ini selama beberapa hari kerana tidak boleh melewati kawasan kemalangan.

tanakwagu
Guas Kinabalu
Guas Kinabalu

Number of posts : 130
Active Level :
55 / 10055 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by mamang on Tue Feb 17, 2009 5:39 pm

tanakwagu, apa yg spesel menu kat situ? rasa macam nak try jer..

mamang
Wusak
Wusak

Male
Number of posts : 81
Location : banting, selangor
Active Level :
35 / 10035 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by tanakwagu on Sat Feb 21, 2009 2:49 am

tempat ni tak lah sepcial sangat. cuma kedudukannya di banjaran crocker dan pertenganan jalan antara tambunan daan kota kinabalu.

saya masih ingat sewaktu ada kemalangan jalan dulu di suatu selekoh tajam menyebabkan kenderaan besar seperti lori tidak dapat melepasinya. so semua driver lori tersebut berkampung di kawasan ini selama seminggu, untuk menunggu jalan tersebut dipulihkan.

tanakwagu
Guas Kinabalu
Guas Kinabalu

Number of posts : 130
Active Level :
55 / 10055 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by mamang on Sun Feb 22, 2009 9:39 am

kalao ada pic accident tu, leh la up kat sini Surprised

mamang
Wusak
Wusak

Male
Number of posts : 81
Location : banting, selangor
Active Level :
35 / 10035 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by yolanda on Thu Jul 30, 2009 2:54 am

yang mana ni ya? ada aritu sia pi tambunan singgah di restauran atas bukit bah...ini ka tpt nya? nda tau sia nama nya owh.....banyak munyit plak Smile

yolanda
Sobul
Sobul

Female
Number of posts : 24
Active Level :
20 / 10020 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by tanakwagu on Fri Jul 31, 2009 8:24 am

hi, yolanda.
tahun bila ko pigi? kalau banyak munyit tu mungkin Gunung Emas Resort(boleh dikatakan lokasi sempadan tambunan dan penampang)

tanakwagu
Guas Kinabalu
Guas Kinabalu

Number of posts : 130
Active Level :
55 / 10055 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by yolanda on Sat Aug 01, 2009 5:44 am

ya ya....restoran gunung emas....time sia pi tambunan tahun lalu, tia juga sia limpas2 restoran guramboi ni bah.

yolanda
Sobul
Sobul

Female
Number of posts : 24
Active Level :
20 / 10020 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by anton65 on Tue Nov 27, 2012 8:18 am

Hi all.
I mostly eat simple food but if I want to dining out then is my favorite restaurant. I like to eat there and enjoy their taste very much.

anton65
Linsou
Linsou

Male
Number of posts : 5
Age : 30
Location : canada
Active Level :
0 / 1000 / 100


Back to top Go down

Re: Restaurant Guramboi

Post by Sponsored content Today at 2:38 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum