minat ambil gambar

View previous topic View next topic Go down

minat ambil gambar

Post by tanakwagu on Sat Mar 22, 2008 12:24 am

he..sebenarnya saya ni minat ambil apa saja gambar. masalanya nda cukup lagi bajet untuk beli kamera yg power, so gambar ni sya cuba-cuba capture menggunakan video cam.
ni salah satu taman d hospital

no1


no2

yg kedua ni latar dia kolam, bila saya manual fokus dia jadi macam tu
amacam ada gaya ka jadi photographer amatur ni?


Last edited by tanakwagu on Sat Mar 22, 2008 12:26 am; edited 1 time in total (Reason for editing : add info)

tanakwagu
Guas Kinabalu
Guas Kinabalu

Number of posts : 130
Active Level :
55 / 10055 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by tugarang on Sat Mar 22, 2008 2:30 am

wah bagus minat ko ni.
tu gambar ko sya tengo ada skill juga tu, boleh diasah bah

tugarang
Baru Naik
Baru Naik

Male
Number of posts : 17
Active Level :
20 / 10020 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by yolanda on Sun Jul 12, 2009 3:46 am

wah, mcm mana mo kasi pic mcm ko wat ah tanakwagu? sia ada ambik pic juga tp kan sia pakai nikon saja owh....

yolanda
Sobul
Sobul

Female
Number of posts : 24
Active Level :
20 / 10020 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by alice on Sun Jul 12, 2009 7:01 am

mangkali dia guna manual fokus tu

alice
Admin

Female
Number of posts : 62
Active Level :
50 / 10050 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by yolanda on Thu Jul 16, 2009 8:44 am

mcm mana mo paste pic sini ah? smlm sia try tp tia dapat pun. asik error jak.

yolanda
Sobul
Sobul

Female
Number of posts : 24
Active Level :
20 / 10020 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by alice on Thu Jul 16, 2009 10:09 am

yolanda wrote:mcm mana mo paste pic sini ah? smlm sia try tp tia dapat pun. asik error jak.
geek

masa ko buat post atau reply, lihat ikon yg terdapat diatas. ada 2 ikon utk buat image
pertama: Host an Image
pada bahagian ini user boleh upload gambar dari PC. Lepas upload janga lupa copy dia punya code kemudian pastekan dlm ruangan menulis

kedua: Image
uploadkan gambar di mana-mana hosting(friendster,photobucket,myspace...), salin alamat urlnya kemudian tekan ikon Image, maka akan terlihat code seperti dibawah:
Code:
[img]http://contoh.com/gambar.jpg[/img]
-boleh juga tulis sebiji macam diatas tapi jangan lupa tukarkan alamat/url bagi gambar tersebut
jika segalanya ok maka gambar anda dapat dipaparkan.

*point kan mouse anda pada mana-mana ikon maka akan terpapar maksud setiap ikon berkenaan cheers

alice
Admin

Female
Number of posts : 62
Active Level :
50 / 10050 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by yolanda on Fri Jul 17, 2009 12:28 am

nda dpt la alice. sia klik "host image", pastu ada kuar windows bg kita 2 pilihan
upload a) file b)url n ada "resize image" n ada perkataan "host it"

sia pilih upload dr file la bah. sia browse dr pc owh.....kuar la pics sia yg mo kasi upload tu. then sia klik "host it". teda pa pa yg terjadi ah.....ada sia wat salah ka tu?


sia try paste yg sia upload tu kasi di sini, tak mo juga. What a Face

yolanda
Sobul
Sobul

Female
Number of posts : 24
Active Level :
20 / 10020 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by alice on Sat Jul 18, 2009 11:28 am

ok klu tidak dapat ko buat cara no 2 tu.
tulis seperti code dibawah.
http://contoh.com/gambar.jpg" alt="" />
uploadkan gambar dimana-mana cth. http://imageshack.us (free)
salin alamatnya kemudian gantikan url diatas
selamat mencuba ya

alice
Admin

Female
Number of posts : 62
Active Level :
50 / 10050 / 100


Back to top Go down

Re: minat ambil gambar

Post by Sponsored content Today at 2:41 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum